Ајде да се разбудиме и да ја заштитиме нашата планета!

Денес се одбележува Денот на планетата Земја, ден кој се одбележува од 1969 година и има за цел да ја подигне еколошката свест за нашето поздраво и почисто опкружување за подобра и позелена иднина. За Денот на планетата Земја, зошто да не го комбинирате удобното со корисното и да придонесете за околината? Можете да користите помалку пластика, да сортирате отпад, да користите помалку вода и да купите намирници што ви требаат и кои ќе ги користите во целост. А може да придонесете и со возење со Cammeo.

Возилата на Cammeo се еколошки бидејќи работат на природно гориво - метан (CNG), што е најдобра форма на гориво за нашата Земја. Така, возилата испуштаат 70% помалку јаглерод моноксид, 85% помалку саѓи, 45% помалку азот диоксид и 10% пониски нивоа на CO2. CNG е алтернатива за заштита на животната средина.

Во служба на природните ресурси и заштитата на животната средина, Cammeo ги презема сите аспекти на деловниот успех, а тоа го докажува и сертификатот ISO 14001:2015, што е важен доказ дека Cammeo има важна улога во заштитата на животната средина. Свеста за животната средина е исто толку важна за нас, колку и здравјето во ова непредвидливо време.

Покрај тоа, полесно и поевтино е да се патува со јавен превоз, особено кога станува збор за такси превоз. Сите овие услови се достапни за секого од 0-24, поевтино е и се возите еколошки (да не спомнувам дека не мора да размислувате за гориво).

Ние сакаме позелена средина, нели?

Додека се возите со нас, вие сте безбедни. Сите наши возила се опремени со заштитни прегради за да се обезбеди максимална заштита на патниците и возачите, ние ги дезинфицираме возилата после секое возење, а возачите носат маски. Ве замолуваме, почитувајте ги правилата, носете маска. Ви благодариме!

Преземете ја апликацијата или нарачајте повик за возење. Броевите можете да ги видите ТУКА.

Android app: https://goo.gl/gtozU5
iOS app: https://goo.gl/MPtXIM

Ние се грижиме за вас.

Твој Cammeo Такси